Italian - ItalyAlbanian-ALEnglish (United Kingdom)
Disa Info - Rilievi PDF Print Email
Skip TOC

Article Index

  1. Disa Info
  2. Rilievi current position
  3. Lumenj
  4. Liqenet Kryesore
  5. Malet Kryesore
  6. Portet

Page 2 of 6 All Pages

< Prev Next >
Relievi shqiptar, me të gjithë komponentët e vetë gjeografikë
Edhe pse jemi 28000 km2, në relievin tonë ka det, ka lumë, ka mal, ka fushë, ka kodra, ka lugina. Shumë shtete të tjera të cilat mund të kenë një sipërfaqe shumë më të madhe se sipërfaqja e Shqipërisë, shumë nga komponentët e relievit i mungojnë. Mjafton të përmendin Zvicrën, e cila ka një territor malor, por nuk ka det. Po pa det është dhe Kosova, por dhe shumë shtete të tjera. Shqipëria jo vetëm që laget nga deti, por nga dy të tillë madje. Relievi shqiptar është një dhuratë natyrore e pakrahasueshme.

 
comments