Italian - ItalyAlbanian-ALEnglish (United Kingdom)
DHERMIU PDF Print Email

DHERMIU
Emri Dhërmi, që banorët e vjetër e quajne Drimades vjen nga greqishtja Drymades, që do të thotë pyll dushku. Ky fshat është ndërtuar në shek XII-XIV mbi një sërë kodrash. Eshtë një fshat i madh dhe i bukur, me rreth 30 kisha të vjetra, i vendosur në shpat të malit në një terren të thyer. Ai përfaqëson një nga fshatrat më të vjetër dhe më karakteristike të Bregdetit Jonian. Dallohet për shtëpitë e vjetra me arkitekturë karakteristike.
Dhërmiu njihet për plazhet e tij të mrekullueshme. I jashtëzakonshëm është plazhi i Gjipesë i formuar nga një përua që zbret nga mali në një rrugë madhështore, pranë rrugës nacionale.


comments