Italian - ItalyAlbanian-ALEnglish (United Kingdom)
Monumenti i Pavarësisë PDF Print Email
Monday, 22 April 2013 14:07

Monumenti i Pavarësisë

Monumenti i Pavarësisë i ndërtuar nga K.Rama, M.Dhrami, Sh.Hadëri në Vlorë në vitin 1972 dhe i mbuluar me bronz, është i lartë 17 metra. Ky monument ngrihet në qendër të qytetit në Sheshin e Flamurit. Në qendër të grupit skulpturor është figura e Ismail Qemalit, kryetarit të parë të shtetit shqiptar.

 

comments