Italian - ItalyAlbanian-ALEnglish (United Kingdom)
Miss Shqiperia 2012 pdf Shtyp Email
Skip TOC

Indeksi i artikullit

  1. Miss Shqiperia 2012 current position
  2. SHIKONI NJE VIDEO TE KALASE SE BASHTOVES
  3. INFO MBI KONKURSIN

Faqja 1/3 Të gjitha faqet

< Para Tjetri >

Miss Shqiperia 2012 zbret ne qytetin e Kavajes. Kalaja e Bashtoves do te mireprese pra bukuroshet qe do te konkurojne per Miss Shqiperia 2012.

Kalaja e Bashtovës ngrihet pranë fshatit të Bashtovës në një distancë prej 3-4 km, në veri të grykëderdhjes së lumit të Shkumbinit. Kështjella është ndërtuar në shekullin XV dhe u ka shërbyer venecianëve. Zona e Bashtovës është përmendur si një port lumor në Shkumbin si dhe një qendër e eksportit të drithërave. Kalaja ka trajtë katërkëndore me përmasa 60 x 90 mertra. Pjesa perëndimore e saj është rindërtuar në shekullin XVIII. Muret e saj kanë një lartësi prej 9 metrash. Kalaja e Bashtovës është një monument kulture me vlerë që ju do ta gjeni vetëm disa km jashtë Kavajës dhe që dëshmon për gjurmët e qytetërimit dhe civilizimit. Rrethinat e saj kanë mbetur të plota dhe sot ruhen si një momument kulture nga shteti shqiptar.

Rreth e përqark kalasë lulëzon një pyll dafinash, që përveçse është i shpallur monument natyre, krijon edhe një mjedis shumë tërheqës për piknikë në natyrë. Nga muret e kalasë mund të vëzhgoni bregdetin si në pëllëmbë të dorës, që nga Gjiri i Durrësit e deri në Divjakë e Karavasta. Për të vizituar kalanë duhet të shkoni në fshatin Vilë Bashtovë, në jug të qytetit.

 

 
comments