Italian - ItalyAlbanian-ALEnglish (United Kingdom)
Shpella e Pirateve pdf Shtyp Email
SHPELLA E PIRATEVE
Gjëndet në kodrinën ku është vendosur Manastiri i Shën Todhrit, në fshatin e Dhërmiut. Eshtë një shpellë karstike. Emrin e ka marë sepse në të, kohë më parë strehoheshin piratët e detit me anijet e tyre. Kur deti është i qetë ajo mund të vizitohet me lehtësi duke ofruar një pamje të mrekullueshme për vizitorin.Shpella e piratëve (roman)

Shpella e piratëve është roman i shkrimarit shqiptarë Petro Marko.

Përmbajtja e romanit është shpërndarë në pesë pjesë. Pjesa e parë ka dy tituj "Tregimi i Niko Dabos" dhe "Përleshja me peshkaqenin".Ndërsa pjesa e dytë mbanë titujt "Zbulimi i një fshehtësie shekullore", "Gjonbaba! Gjonbaba!" dhe "Lolua - Gjonbaba!. Në pjesen e tretë paraqiten titujt "Përgatitja", "Në sulm për futje në shpellë", "Në detin e shpellës" dhe "Viti 999!". Pjesa e katërt fillon me titullin "Emri i Rusman el Namsurit" vazhdon me "Gjonbiri" dhe përfundon me titullin "Gjonipi". Pjesa pestë dhe e fundit, ka pesë tituj. Fillon me titullin "Kthimi i humbjes", vazhdonë me "Lundërthyes në skëterrë!", "Zbulime tjera", "Zëri i jetës" dhe përfundon me "Në krye Delfini i pionierëve!".

'PERMBAJTJA :'pjesa e parë "Tregimi i Niko Dabos"

Në këtë tregim bëhet fjalë për Niko Dabuan. Ai ishte plak por ishte edhe peshkatari dhe notari më i mirë i fshatit. Plaku Dabua nuk shikonte mirë. Disa thonin se plaku kishte sytë e peshkut sepse ai nën ujë mund të shikoj edhe vrimën e gjilpërës. Niko Daboa kishte bërë shumë heroizma. Iliri ne mengjes shkoi te shoket per te bere plane se si ta percjellin Niko Dabuan qe kishte zbritur gjer te shkembi prane Shpelles se Pirateve. Iliri,Fotua dhe Jani vendosen qe ta gjejn Loluan sepse ai eshte me i madh dhe trim dhe ate do ta bejn kapedanin e tyre. Ata shkuan Ne Shpellen e Pano Gjinit dhe e gjeten Loluan. Qe nga Shpelle Pano Gjinit ata shikuan ma dylbi Niko Dabuan qe kishte hypur shume lart ne Shpellen e Pirateve. Lolua pranoi te behej kapedani i tyre me kusht qe ti vendosnin duart ne majen e shpetes dhe te betoheshin. Lolua tha se po neser do te takohen ne ate vend dh te marrin thik,litar dhe buke. Posa u gdhi, ata shkuan tek vendi i caktuar. Lolua i kontrolloi shoket se ai kan marre mjetet qe i kishte kerkuar. Lolua u cakton detyrat djemeve. Iliri zuri vend ne nje shteg te fshehte dhe priste te shihte plakun Dabua. Pas nje kohe ai pa Dabuan Dhe sipas urdherit te kapedanit ai duhej ta percillte fshehtas Dabuan. Tek po e percjellte nga pas degjoi nje ze. Ajo ishte Lulja e motra e tij te cilin e ka gjetur ne shpell.Po ashtu edhe ne shtrat d.m.th cullak.

comments